Gewonden bij ernstig ongeval op A32 Wolvega

WOLVEGA – Drie personenauto’s zijn vrijdagavond met elkaar gebotst op de A32. Twee personen raakten daarbij gewond.

Rond 23:00 uur ging het mis uit de richting van Heerenveen. De drie auto’s botsen door nog onduidelijke reden op elkaar. Eén van de voertuigen is van achteren aangereden en is ruim 200 meter verderop stil komen te staan. Omstanders stopten direct en alarmeerden de hulpdiensten.

De brandweer van Wolvega, een drietal ambulances en veel politie kwamen op de melding af. Een van de slachtoffers raakte ernstig gewond waarvoor een traumahelikopter werd ingevlogen. Onderweg werd de helikopter gecanceld en is het slachtoffer met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede slachtoffer is later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voor de rest van de betrokkenen bleek vervoer naar het ziekenhuis niet nodig te zijn. 

De politie en Rijkswaterstaat sloten een rijstrook af. Verkeer kon het ongeval passeren via de linker rijstrook. Hoe het ongeval exact kon gebeuren is onbekend. De auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept. De brandweer heeft hierna nog geholpen met opruimen en aanvegen.