Bankhelpdeskfraude duikt opnieuw op in de regio

Archieffoto 112Stellingwerf

REGIO – De politie waarschuwt voor opnieuw bankhelpdeskfraude in de omgeving. Oplichters zijn actief en er zijn al verschillende meldingen geweest uit onder andere Heerenveen. Ondanks het vele waarschuwen slagen de oplichters er toch weer in om slachtoffers te maken.

Heeft u een telefoontje ontvangen van iemand die beweert van uw bank te zijn? Wees alert! Aldus de politie. Fraudeurs doen zich vaak voor als bankmedewerkers of politieagenten. De politie of de bank zal nooit bij u aan de deur komen om sieraden of bankpassen op te halen.

Tips om veilig te blijven
Maak nooit geld over op verzoek van een ‘bankmedewerker’. Uw bank zal dit nooit vragen. Twijfelt u? Verbreek direct de verbinding en bel zelf uw bank. Bezoek eventueel uw bankkantoor. Deel nooit uw pin- of inlogcodes. Geef uw bankpas nooit af, ook niet als deze doormidden is geknipt. Geef geen toegang tot uw computer en installeer geen software op verzoek van bellers.

Wordt u bedreigd? Bel direct 112. Bent u slachtoffer? Doe aangifte bij de politie via 0900-8844 of online. Bel direct uw bank en volg hun aanwijzingen. Deel uw ervaring met vrienden en kennissen om anderen te waarschuwen.