Achtervolging eindigt op rotonde bij Wolvega

WOLVEGA – Een achtervolging vanuit de omgeving van Zwolle eindigde in de nacht van dinsdag op woensdag op de Stellingenweg bij Wolvega.

De politie reed op de A28 als een snelle Audi RS3 in het oog viel van de agenten. Ze wilden de auto en inzittenden controleren maar voordat een stopteken kon worden gegeven, ging de auto er al vandoor. Een achtervolging richting Friesland volgde. Op de A32 zijn snelheden van 260 km/u gemeten en kreeg de vluchtende auto een klapband. Maar dit bleek geen reden te zijn om te stoppen voor de bestuurder welke koers zette richting Wolvega. Onderweg zijn veel voorwerpen uit het voertuig geworpen.

Bij Wolvega nam de bestuurder de afrit en probeerden de inzittenden weg te komen door spookrijdend de rotonde op te rijden, aldus de politie. Doordat ze op een velg reden, klapten ze op een betonrand van de rotonde. De politie heeft het voertuig vervolgens geramd, waarna de verdachten te voet zijn gevlucht. Deze zijn door de collega’s aangehouden in het bosperceel gelegen langs de weg.