Dame beroofd door nepagent in Wolvega

Archieffoto 112Stellingwerf

WOLVEGA – Een nepagent heeft maandagavond een dame beroofd van haar sieraden en geld. Dit gebeurde aan de Kommavlinder. Kort hiervoor is ze gebeld door de nepagent. 

Op maandag 16 september omstreeks 19:00 uur ontving de politie een melding van een diefstal bij een woning aan de Kommavlinder in Wolvega. Kort daarvoor werd het slachtoffer gebeld door iemand die zich voordeed als agent en aankondigde dat een agent in burger langs zou komen. Vervolgens kwam er een nepagent aan de deur die er met een hoeveelheid geld en sieraden vervolgens vandoor ging. De politie doet onderzoek naar deze babbeltruc. Zo heeft men een buurtonderzoek gedaan en staat de politie in contact met het slachtoffer.

In het onderzoek is de politie nog op zoek naar meer informatie over deze nepagent. Er wordt gevraagd naar mensen met meer informatie, of wellicht beelden uit de omgeving van de Kommavlinder in Wolvega, dit te delen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Op dit moment zijn er veel meldingen van nepagenten. Bezorgde mensen geven door dat ze zijn gebeld door personen die zich aan de telefoon voordoen als politieagent. De zogenaamde politiemedewerker belt met een smoes en vraagt vervolgens naar de aanwezigheid van kostbare spullen. Soms weet die nepagent ook allerlei details van degene die hij of zij belt. In een aantal gevallen hebben de mensen die zijn opgebeld daarna ook ‘bezoek’ gehad van een nepagent die de waardevolle spullen kwam ophalen om ze veilig op te bergen. Trap hier niet in! Staat er iemand bij u aan de deur, bel dan direct 112!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie