Gedupeerden van inbraak nemen heft in eigen hand

WOLVEGA – De eigenaren van een bedrijfsbus zijn woensdag 29 mei de dupe geworden van een inbraak in hun bus. Ze voelen zich niet gehoord en hebben daarom het heft in eigen handen genomen.

De bedrijfsbus, een grijze Opel Vivaro, stond deze dag geparkeerd op de carpoolplaats aan de Stellingenweg. Rond 05:30 uur is de bus daar geparkeerd. De werkbus is volgens de eigenaar bewust zo dichtbij het Van der Valk hotel geparkeerd zodat deze goed in het zicht staat. Toch zijn er inbrekers in geslaagd om op klaarlichte dag mogelijk ongezien veel gereedschap uit de bus de stelen. Veel gereedschap van onder andere Makita en Festool zijn uit de bus meegenomen. Dat werd pijnlijk duidelijk bij terugkomst rond 16:15 uur dezelfde dag. De geschatte schade ligt zo rond de 5000,- euro.

Direct is er contact opgenomen met de politie maar volgens de eigenaren kan de politie niet veel doen. Daarom hebben ze zelf actie ondernomen. Dit hebben ze gedaan door een bord bij de carpoolplaats neer te zetten met een waarschuwende tekst. “Pas op! Bouwbussen worden hier leeggeroofd!” De eigenaren hopen zo andere mensen te waarschuwen op de inbraakgevoeligheid van de voertuigen en pleiten voor meer veiligheid op de carpoolplaats vanuit de gemeente.

Daarnaast hopen de eigenaren van de bedrijfsbus op getuigen van de diefstal uit de bus. Heeft u iets van de diefstal/inbraak gezien deze woensdag tussen 05:30 uur en 16:15 uur? Of heeft u camerabewaking in de buurt die wellicht in de richting van de carpoolplaats kijkt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.